Voormalig UFC weltergewicht kampioen Matt Hughes heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat hij na 15 jaar een punt achter zijn MMA-carrière zet.

“Hij is erg loyaal naar ons toe”

De 39-jarge Hughes, die op 29 mei 2010 is opgenomen in de UFC Hall of Fame, zal in de toekomst nauw gaan samenwerken met de UFC. Hij zal de functie van vicepresident gaan bekleden en zich bezig houden met atleet ontwikkelingen en het onderhouden van relaties met de overheid. “Hughes stopt met vechten maar hij gaat nergens heen,” aldus Dana White. “Hij zal een lange samenwerking aangaan met dit bedrijf. Hij is erg loyaal naar ons toe.”

UFC weltergewicht kampioen

Hughes won op 2 november 2001 de UFC weltergewicht titel na een knock-out overwinning op Carlos Newton. Hij wist deze titel vijf keer op rij te verdedigen totdat hij op 31 januari 2004 de titel af moest staan aan B.J. Penn. In datzelfde jaar heroverde hij de titel na een overwinning op de huidige UFC weltergewicht kampioen Georges St-Pierre. Hij wist de titel vervolgens nog twee keer te verdedigen. Met 18 overwinningen in de Octagon is Hughes de recordhouder.