Op 12 januari vocht Dion Staring misschien wel één van zijn belangrijkste gevechten uit zijn carrière toen hij het in Oklahoma City opnam tegen voormalig Strikeforce zwaargewicht kampioen Daniel Cormier. Cormier, die de kooi betrad als de torenhoge favoriet, ging aan het einde van de avond met de winst naar huis.

Toekomst

Ondanks zijn nederlaag vocht Staring met heel zijn hart en heeft dan ook zeker zijn visitekaartje afgegeven. R1N ging in gesprek met ‘The Soldier’ om over zijn ervaring in de VS en zijn plannen voor de toekomst te praten.

R1N: Hoe heb je de partij en het hele gebeuren rondom het Strikeforce evenement ervaren?

“Het was een mooie ervaring om mee te maken. Je kunt het niet vergelijken met Nederlandse evenementen of evenementen waar ik eerder heb gevochten. Alles wat je verwacht van een groot evenement is aanwezig. Voor de weging is er een strak schema. Op de eerste dag werden er video opnames gemaakt voor de promo. Op de tweede dag vond de persconferentie plaats en werden er interviews afgenomen. De weging vond plaats op de derde dag. Toen zag je pas hoe groots het allemaal is. Er was veel publiek en er waren veel camera’s aanwezig. Op de dag van het gevecht zelf zie je tig cameramannen en producers van Showtime rondrennen en is de arena met ruim 15.000 mensen gevuld. Ja, het was een ongelooflijke ervaring.”

R1N: Staat er al een volgend gevecht in de planning?

“Momenteel werk ik met mijn management aan een nieuwe partij. Er waren al wat mogelijkheden maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Amerika en aangezien er nog niks rond is, kan ik er helaas ook niet meer duidelijkheid over geven.”

R1N: Blijf je in de toekomst trainen in de VS en ben je van plan om je daar permanent te vestigen?

“Ik kan nog niet te ver in de toekomst kijken, maar de VS heeft wel mijn ogen geopend. Je ziet dat het MMA daar veel meer leeft en als je dat afzet in Nederland is het toch erg jammer dat het MMA daar nauwelijks gewaardeerd wordt. Ook worden er te weinig evenementen georganiseerd waar MMA-partijen op het programma staan. Daarbij komt ook alle negativiteit kijken die er op dit moment heerst rondom de vechtsport in het algemeen. Daarom denk ik dat VS veel meer te bieden heeft. Als ik kijk naar mezelf, Siyar (Bahadurzada) en Alistair (Overeem), dan hebben wij op alle vlakken zoveel vooruitgang geboekt en dat terwijl ik slechts 6 maanden in Amerika heb getraind. Kortom, er valt nog veel meer uit mezelf te halen. Ook mijn voorbereiding op Cormier ging mega goed. Wij hadden een super team en het lijkt mij dan ook super om Alistair te helpen op jacht naar zijn laatste titel (UFC HW).”

R1N: Is er nog iets dat je kwijt wil?

“Graag wil ik nog wel wat jaren knokken voor welke organisatie dan ook. Ik neem dus iedere partij aan en ga voor niemand uit de weg. Bedankt aan alle mensen die mij hebben gesteund en opgevangen, jullie weten wel wie ik bedoel. Verder wil ik mijn manager Glenn Robinson bedanken en mijn trainingspartners; Alistair Overeem, Scott Barrett, Erik Prindle, AC, Kamil, Ryan Jimmo, Rodney Brewer en de rest van de Blackzilians. Verder wil ik Fabrice en Eldar bedanken voor hun support in Oklahoma, Thanx guys!!!!”