Op zaterdag 16 maart organiseren Fightsport Matchmaking en M Sports wederom ‘Fight For Victory’ in sporthal de Watertoren te Egmond aan Zee. Het hoofdprogramma bestaat uit 4 B klasse partijen die stuk voor stuk en moeitewaard zijn om te komen bekijken.

Joey Kaptijn (FFC) vs Tarik Khbabez (Vos Gym). Deze heren komen uit voor zeer gerenommeerde sportscholen uit Amsterdam. Zowel Joey als Tarik nemen de moeite om uit respectievelijk Utrecht en Den Haag af te reizen naar de hoofdstad om zich met hun top trainer voor te bereiden op 16 maart. Ivan Hippolyte en Lucien Carbin zullen hun leerlingen klaar stomen om optimaal te presteren op Fight For Victory. Wie zal er met de winst naar huis gaan in deze zwaargewichten partij tot 95 kg?

Ivan Jovic (Pancration) zal het 16 maart opnemen tegen Bas Vorstenbosch (Team Gunyar). Jovic kreeg in de C-klasse geen tegenstanders meer en besloot zijn geluk te beproeven in een klasse hoger. Vorstenbosch wordt door zijn lengte en rustige voorkomen door teamgenoten ‘Semmy’ genoemd, naar K1 vechter Sem Schilt. Echter tussen de touwen is Bas een totaal ander persoon, met een geheel andere stijl dan de K1 grootheid. Een interessante match tussen spierbundel Jovic en Vorstenbosch, de Eindhovenaar met het lengtevoordeel. Deze match is afgesproken tot max 86 kg.

Dan twee jonge honden die zin hebben om de B klasse te bestormen. Regilio vd Ent (M Sports) zal het in Egmond aan Zee opnemen tegen Achmed Stitou (El Otmani Gym). Beide 18 jaar en net B klasse, met de drang om zich te bewijzen tegen over elkaar envoor het publiek. Deze jongens zijn opkomende talenten voor de toekomst dus hou ze in de gaten! Deze wedstrijd is afgesproken op catch weight 71 kg.

Om de hoek bij Sporthal de Watertoren ligt Heiloo, met de lokale sportschool Team Boot. Sven Twisk die uitkomt voor deze gym, maakte op voorgaande edities van Fight For Victory al indruk door zijn mooie stijl van vechten. Nu is de dag aangebroken dat Twisk zijn debuut gaat maken in de B klasse. Als tegenstander hebben we gekozen voor Regilio Morsen (Mejiro Gym). Met Morsen zijn onorthodoxe manier van vechten kan dit niet anders dan een interessante match worden. Ik denk dat er maar zelden twee vechters zijn die in alle opzichten zo totaal anders dan elkaar zijn. Wie zal er zegevieren in deze B partij tot 66,68 kg?

Verder staan er diverse N en C klasse kickbokswedstrijden gematcht, en 3 MMA amateur partijen. Vooral lokale deelnemers krijgen de kans hun kunsten in de ring te vertonen. Sportscholen M Sports, Ben Ali Gym, Team Boot, Sanafit, Loeks Gym, SS Balance, Kyo Thai, en Team Schreiber hoeven niet ver te rijden voor hun deelname.

Ook de hoofdstad is goed vertegenwoordigd door gyms als Vos Gym, Mejiro Gym, MAS, FFC, Pancration, El Otmani Gym, Kops Gym, en R-Grip. Verder reizen FPA Amersfoort, Cool Gym, Koi MMA, Shaolin Ryu, en onze vrienden van Team Gunyar uit Eindhoven ook af naar Egmond aan Zee om bij Fight For Victory ‘acte de présence’ te geven.

Kortom: een goed gevulde avond voor de vechtsport liefhebber!

Het evenement begint om 18.00 uur, zaal open om 17.00 uur.

Adres: Sporthal de Watertoren, Watertorenweg 36, Egmond aan Zee.

Kaarten zijn omstreeks half februari verkrijgbaar bij alle deelnemende gyms, vvk €27.50 en aan de deur € 30.

De voorlopige matchmaking zal binnenkort worden geplaatst.

We verwelkomen jullie graag op Fight For Victory, zaterdag 16 maart in Egmond aan Zee!