De ongeslagen Britse bokser David Price blijft van mening dat de huidige zwaargewicht divisie niet zo slecht is als beweerd wordt.

“Ik zie mezelf begin volgend jaar voor de wereldtitel vechten”

Critici beschouwen de huidige zwaargewicht divisie als de ergste ooit. Dankzij de heerschappij van de gebroeders Klitschko zijn er veel fans afgehaakt, met name in de Verenigde Staten. Volgens de 29-jarige Brit is er niets mis met deze generatie. “Ik ben het er totaal niet mee eens dat deze divisie als de slechtste allertijden wordt beschouwd. Het feit dat niemand zich kan meten aan de Klitschko’s heeft ervoor gezorgd dat veel mensen afhaakten. Dat moet een compliment voor hen zijn. Zij hebben een effectief plan,” aldus Price.

Price, de huidige British & Commonwealth zwaargewicht kampioen, ziet zichzelf in 2014 voor de wereldtitel vechten. “Als Vitali eenmaal met pensioen is, wat op korte termijn zal gebeuren, dan zal deze divisie weer opbloeien. Ik zie mezelf begin volgend jaar voor de wereldtitel vechten. Ik denk dat ik daar na drie gevechten klaar voor ben.”