Na zijn nederlaag tegen Juan Manuel Marquez in december vorig jaar is het een lange tijd stil geweest rondom Manny Pacquiao. De 34-jarige Filippijn heeft nu weer van zich laten horen en zegt dat hij in september weer in actie zal komen.

“Voorlopig ga ik nog steeds aan de leiding”

“Momenteel ben ik volop in bespreking met Bob Arum (Top Rank promotor). Eén ding is zeker, jullie zullen mij in september in actie zien,” aldus Pacquiao. Pacquiao (54-5-2, 38 knock-outs) leed met zijn nederlaag tegen Marquez zijn tweede verlies op rij. Eerder dat jaar verloor hij op split beslissing van Timothy Bradley, een uitslag waar velen het niet mee eens zijn.

Pacquiao zou het graag voor een vijfde keer op willen nemen tegen Marquez, maar die heeft laten weten geen interesse te hebben. “Als hij het niet tegen mij wil vechten dan wil ik het ook niet tegen hem opnemen. Het zij zo. Hij zegt dat hij het niet tegen me op wil nemen omdat hij het laatste gevecht won. Voorlopig ga ik nog steeds aan de leiding met twee overwinningen, één nederlaag en één onbeslist.”