Judoka Edith Bosch houdt het eind april na 26 jaar topsport voor gezien.

EK in Boedapest

De 32-jarige Rotterdamse, die op haar zevende begon met judo, zal tijdens de EK in Boedapest voor het laatst op de tatami verschijnen. Bosch won in haar carrière maar liefst drie Olympische medailles, de WK van 2005 en de EK van 2004, 2005, 2011 en 2012.  Bosch gaat de boeken in als de meest succesvolle vrouwelijke judoka uit de Nederlandse geschiedenis.

Palmares:

Olympische Spelen
2000: 7e Sydney
2004: Zilver Athene
2008: Brons Peking
2012: Brons Londen

WK
1997: 7e Parijs
2003: Brons Osaka
2005: Goud Cairo
2007: 5e Rio de Janeiro
2010: 5e Tokio
2011: Zilver Parijs

EK
2000: 7e Wroclaw
2002: Zilver Maribor
2004: Goud Boekarest
2005: Goud Rotterdam
2006: 5e Tampere
2007: Brons Belgrado
2009: Brons Tbilisi
2011: Goud Istanboel
2012: Goud Chelyabinsk

NK
1996: Brons ‘s-Hertogenbosch
1997: Goud ‘s-Hertogenbosch
1998: Zilver ‘s-Hertogenbosch
1999: Zilver ‘s-Hertogenbosch
2000: Goud ‘s-Hertogenbosch
2001: Goud ‘s-Hertogenbosch
2002: Goud Amsterdam
2003: Goud Amsterdam
2004: Goud Rotterdam
2005: Goud Rotterdam