Manuel Charr heeft niets dan lof voor zijn opponent David Haye. De in Libanon geboren Duitser neemt het op 29 juni in Manchester op tegen de voormalig WBA zwaargewicht kampioen.

“Hij is een geweldige vechter”

“Vitali Klitschko mag dan wel constant lopen te roepen dat hij David Haye wil, maar het komt er gewoon op neer dat hij bang voor hem is. Haye is voor mij de nummer 1 zwaargewicht in de wereld. Ik respecteer hem. Hij is een geweldige vechter,” aldus Charr.

Na 21 overwinningen op rij verloor Charr eind 2012 op technisch knock-out van Vitali Klitschko nadat er een snee onder het oog van de Duitser was ontstaan. Niemand minder dan de arts van Klitschko, jawel je leest het goed, besloot een einde aan de partij te maken. Haye noemt de beslissing van de arts een schande en belooft Charr dat hij dit keer wel een eerlijk gevecht krijgt. “Het was een schande hoe die wedstrijd ten einde kwam. Hoe kan de arts van je tegenstander nou een gevecht stoppen? Die snee stelde niets voor. Toen het bloed was weggeveegd kon je amper zien dat er een snee was,” aldus Haye.