UFC vedergewicht kampioen Demetrious Johnson zet op 27 juli voor het eerst zijn titel op het spel wanneer hij het in de Key Arena in Seattle op zal nemen tegen John Moraga.

Blessure

De mixed martial artists zouden het in eerste instantie op 13 april tegen elkaar opnemen, maar een blessure voor Johnson gooide roet in het eten. Moraga, ongeslagen in zijn laatste 7 partijen, won op 4 augustus 2012 zijn UFC-debuut op knock-out van Ulysses Gomez.

De Randamie vs Kedzie

Ook staat de avond in het teken van Germaine de Randamie. ‘The Iron Lady’, zoals haar bijnaam luidt, zal het in haar UFC-debuut opnemen tegen Julie Kedzie. Strikeforce veterane Kedzie noemt het een eer om het tegen De Randamie op te mogen nemen. “Zij is één van mijn Muay Thai helden. Vanaf het moment dat ik begon met vechten, keek ik al tegen haar op. Het is een eer om het tegen haar op te mogen nemen,” aldus Kedzie. Kedzie (16-10) verloor haar laatste twee partijen op rij en hield aan haar laatste partij een scheur in het labrum in haar linker schouder over. “Alles gaat goed. Het is waarschijnlijk sterker dan het was.“ De Randamie (3-2) kwam in augustus vorig jaar voor het laatst in actie. Destijds wist ze een overwinning te boeken op Hiroko Yamanaka.

Het programma is als volgt:

Hoofdprogramma

Vlieggewicht: Demetrious Johnson vs John Moraga
Weltergewicht: Rory MacDonald vs Jake Ellenberger
Weltergewicht: Robbie Lawler vs Bobby Voelker
Bantamgewicht: Jessica Andrade vs Liz Carmouche

Voorprogramma

Lichtgewicht: Michael Chiesa vs Jorge Masvidal
Lichtgewicht: Tim Means vs Danny Castillo
Lichtgewicht: Mac Danzig vs Melvin Guillard
Lichtgewicht: Yves Edwards vs Daron Cruickshank
Bantamgewicht: Julie Kedzie vs Germaine de Randamie
Middengewicht: Ed Herman vs Trevor Smith
Lichtgewicht: Aaron Riley vs Justin Salas
Bantamgewicht: John Albert vs Yaotzin Meza