Usher Terry Raymond IV, beter bekend als Usher, moet flink aan de bak voor zijn vertolking van de legendarische bokser Sugar Ray Leonard.


foto: vlnr Edgar Ramírez, Robert De Niro en Usher

“Gepassioneerd en toegewijd”

De R&B-zanger, die volgend jaar naast Robert De Niro, Ryan Kwanten en Édgar Ramírez in de film Hands of Stone te zien zal zijn, moet deze zomer negen kilogram afvallen. Usher laat weten veel bewondering te hebben voor de bokser. “Ik wil graag net zo gepassioneerd en toegewijd zijn in het voorbereiden van de rol als dat hij was iedere keer als hij de ring instapte. Ik ben klaar voor de uitdaging en ik kijk ernaar uit,” aldus Usher.

De film, Hands of Stone, blikt terug op het tweede gevecht tussen Roberto Durán en Sugar Ray Leonard in 1980. In de achtste ronde gaf Durán op en zei tegen zijn hoek de nu beroemde woorden ‘no mas’ (niet meer).

Durán vs Leonard

Durán en Leonard troffen elkaar voor het eerst op 20 juni 1980 in Canada. Aan Leonard was het destijds de taak om zijn The Ring & WBC titels in het weltergewicht te verdedigen. Durán won deze wedstrijd op een unaniem jury besluit. Later in datzelfde jaar wist Leonard zijn titels te heroveren na een overwinning door opgave in de achtste ronde. Durán gaf op met de bekende woorden ‘no mas’ wat ‘niet meer’ betekent.