Volgens Muamer Hukiæ beter bekend als Marco Huck probeert WBC zwaargewicht kampioen Vitali Klitschko hem constant te ontlopen en valt er geen gevecht te regelen met het team rondom de Oekraïner.

“Wat valt er verder te zeggen?”

“Kijk, Vitali wou het tegen David Haye opnemen, maar nu is hij bang voor hem. Klitschko weet dat het een erg gevaarlijk gevecht voor hem is. Eerlijk gezegd zou ik Klitschko niet adviseren het tegen mij op te nemen. Hij probeert mij constant te ontlopen. Daarnaast is er tussen RTL en ADR een politiek conflict over de televisierechten. Mijn team heeft Klitschko veel geld aangeboden, maar zij weigerden. Wat valt er verder te zeggen? Als zij willen vechten dan ben ik er klaar voor,” aldus Huck. De 28-jarige Duitser maakte in februari 2012 de overstap naar het zwaargewicht. Destijds moest hij zijn meerdere erkennen in voormalig Olympisch super zwaargewicht kampioen Alexander Povetkin.

Op 8 juni zet Huck in de Max Schmeling Halle in Prenzlauer Berg voor de elfde keer zijn WBO-titel in het cruisergewicht op het spel wanneer hij het opneemt tegen Ola Afolabi.