Nederlands kampioen boksen Barry Groenteman (27 jaar) en Fair Deal Sport Management hebben besloten te gaan samenwerken.

Samenwerking

Barry begon zijn bokscarrière in 2003 als amateur, dit ging erg goed. Twee jaar later wist de Amsterdammer al kampioen van Noord-Holland te worden bij de junioren. Barry werd direct als een groot talent gezien in de bokswereld. Na jaren van hard trainen wist hij in 2007 zijn eerste prijs als senior binnen te halen: hij werd Nederlands kampioen bij de amateurs. Barry vond het trainen in Nederland niet genoeg.

Hij wilde zich ontwikkelen als bokser en als mens en koos er in 2008 dan ook voor om naar het centrum van het boksen te gaan: New York. Door in New York te trainen met vele grote namen werd Barry nog sneller, nog behendiger en wist hij zich te ontwikkelen tot een gevreesde bokser. In 2009 besloot hij vervolgens om van boksen zijn beroep te maken. De carrière van Barry ging voortvarend, hij bokste veel grote wedstrijden in Nederland en België. De grootste wedstrijd bokste Barry in 2012 om het Nederlands kampioenschap. Tijdens het Ben Bril Memorial Gala wist Barry in een volgepakt Carré in 10 rondes de Nederlandse titel te veroveren. Een fantastische prestatie!

Barry is verheugd met de samenwerking met FDS: “Ik denk dat FDS de juiste stap is voor mij op dit moment in mijn carrière. Door de jarenlange ervaring weet FDS goed wat begeleiden van topsporters inhoudt.” Ook FDS is erg blij met de samenwerking met een groot kampioen zoals Barry Groenteman en wenst Barry veel succes toe!