De momenteel van een gebroken kaak herstellende Stefan Struve hoopt over een paar weken duidelijkheid te krijgen over een terugkeer in de Octagon.

“Het wachten was het ergst”

Mark Hunt bezorgde de langste man in de UFC eerder dit jaar zijn eerste nederlaag na vier overwinningen op rij. Aan zijn gevecht hield Struve een gebroken kaak over, iets waar hij binnenkort duidelijkheid over krijgt. “De eerste weken waren niet goed, ik kon amper kauwen. Wel kon ik vanaf het begin af aan eten, daarvoor gebruikte ik een blender. Het ergste gedeelte was toen ik terugkeerde uit Japan. Negen dagen moest ik wachten op een operatie omdat ze dachten dat ik een bacterie uit het ziekenhuis in Japan droeg. Het wachten was het ergst,” aldus Struve.

“Ik heb enorm veel respect voor hem en dat weet hij”

De 25-jarige Mixed Martial Artist verblijft momenteel in Los Angeles en heeft over drie weken een afspraak in Nederland. Dan hoopt hij te horen dat alles goed is en hij zich kan focussen op zijn rentree in de Octagon. “Mijn planning is om in september of oktober terug te keren. Ik heb het altijd al op willen nemen tegen Big Nog (Antonio Rodrigo Nogueira). Ik denk dat dat gevecht een logische keuze is aangezien we allebei onze laatste partij verloren. Dat is het gevecht dat ik wil hebben. Ik heb enorm veel respect voor hem en dat weet hij. Ik keek al naar zijn wedstrijden toen ik een jaar of 10 was. Ik herinner me nog goed dat ik op zondagmorgen opstond en via de Pride stream naar Nogueira keek.”