Amper drie weken na een succesvolle operatie aan zijn linkerknie heeft Superleague veteraan Fadi Merza zijn training weer hervat. De 35-jarige Syriër woonachtig in Oostenrijk moest op 28 mei onder het mes om een kruisbandoperatie aan zijn linkerknie te ondergaan en is inmiddels weer in voorbereiding op zijn volgende gevecht.

“Het gaat steeds beter met mijn knie”

Merza liep de blessure begin mei in zijn gevecht tegen Fernando Calzetta op. Ondanks dat hij al aan het eind van de eerste ronde geblesseerd raakte, vocht de meervoudig wereldkampioen de partij uit, maar verloor hij naar eigen zeggen ‘onterecht’ van de Italiaan.

Over zijn herstel is Merza enorm te spreken en als alles volgens planning verloopt, zal hij over twee maanden terugkeren in de ring. “Het gaat steeds beter met mijn knie. Ik heb de training weer hervat. Indien mijn herstel volgens planning verloopt, zal ik op 17 augustus in actie komen. Dan zal ik het in Wenen opnemen tegen de Portugees Arnaldo Silva voor de WAKO Pro K-1 wereld licht middengewicht titel,” liet Merza aan R1N weten.