Gisteravond maakte War Machine na ruim anderhalf jaar afwezigheid succesvol zijn rentree in de kooi. De 31-jarige UFC-veteraan rekende in zijn Bellator debuut op overtuigende wijze af met Blas Avena en boekte daarmee zijn dertiende overwinning uit zijn carrière.

“Een moeilijke opdracht”

Echter is het leven van de Mixed Martial Artist niet altijd over rozen gegaan. Op 15 juli 2011 werd War Machine, geboren als Jonathan Koppenhaver, na een gevangenschap van anderhalf jaar vrijgelaten, maar kon hij zich ruim een half jaar later weer opmaken voor acht maanden gevangenisstraf. Op 29 oktober 2012 werd de meest controversiële Mixed Martial Arists van dit moment vrijgelaten en kon hij zich opmaken voor zijn Bellator debuut dat plaats zou vinden op 17 januari. Echter gooide een fikse blessure roet in het eten en moest War Machine nog langer wachten voordat hij terug kon keren in de kooi.

“De eerste weken had ik zelfmoordneigingen. Om weer in vorm te komen was een moeilijke opdracht. Mijn teamgenoten gaven me een pak rammel en mijn lichaam was zwak van de ondervoeding door de gevangenschap. Zo had ik me nog nooit eerder gevoeld,” aldus War Machine.