Seth Petruzelli heeft een punt achter zijn carrière als Mixed Martial Artist gezet. Dat heeft de 33-jarige Amerikaan zojuist op zijn Facebook-pagina bekend gemaakt.


foto: Petruzelli viert zijn overwinning op Slice

“De laatste jaren vocht ik om de verkeerde redenen”

“Ik wil mijn familie, vrienden, verloofde en fans bedanken die voor 13 jaar aan mijn zijde hebben gestaan. Ieder gevecht was om jullie te entertainen, maar ik deed het vooral zodat jullie trots op mij zouden zijn,” aldus Petruzelli.

De UFC-veteraan, die eerder deze week in de halve finale van het Bellator licht zwaargewicht toernooi op knock-out verloor van Muhammed Lawal, was de eerste die erin slaagde een overwinning op Kimbo Slice te boeken. Op 4 oktober 2008 sloeg hij de Mixed Martial Artist slash acteur al na 14 seconden knock-out.

Het vechten om de ‘verkeerde redenen’ gaf Petruzelli de doorslag in zijn besluit te stoppen. “Tot een paar jaar geleden genoot ik nog van het vechten. Dat is waar het uiteindelijk mis ging. De laatste jaren vocht ik om de verkeerde redenen. Ik kan het gewoon niet meer opbrengen.”

Petruzelli zegt de vechtsport niet helemaal gedag. Hij zal zich gaan richten op zijn sportschool en hoopt zijn pupillen een succesvolle carrière te bezorgen.