Spannende, internationale grappling partijen om vervolgens relaxed in het zonnetje een kippenspiesje te eten. Dat is waar Groundfighter’s King of the Beach voor staat.

King of the Beach

Alweer voor de vierde keer organiseert de driekoppige organisatie dit toernooi, in samenwerking met hoofdsponsor Groundfighter. Jochem Branderhorst: ”Ik kreeg het idee voor dit toernooi toen ikzelf grappling toernooien bezocht in de zomerperiode. Ik vond het zonde van het lekkere weer om de hele dag in een sporthal rond te lopen”. Groundfighter’s King of the Beach speelt zich ieder jaar af bij een meer zodat deelnemers en bezoekers de mogelijkheid hebben het sporten te combineren met een duik in het water. Een barbecue kan daar natuurlijk ook niet bij ontbreken. De gevechten worden gehouden op judomatten in een enorme tent. Ieder jaar trekt het evenement meer bezoekers. Met bijna 250 deelnemers in 2012 met allerlei nationaliteiten is het één van de grootste Europese grappling toernooien geworden.

Inschrijven kan tot 3 juli voor 30 euro. Als je snel bent en registreert voor 26 juni krijg je vroegboekkorting en kost deelname slechts 25 euro.