De voormalig Britse zwaargewicht kampioen David Price gelooft dat hij Tony Thompson op een dag dankbaar zal zijn voor het doorbreken van zijn overwinningsreeks.

“Het leek geen harde stoot, maar dat was het zeker wel”

De 29-jarige Brit verloor eerder dit jaar in de Echo Arena in Liverpool tegen alle verwachtingen in van de 41-jarige Thompson, die al ruim 13 jaar op het hoogste niveau in actie komt.

Volgens Price waren veel zwaargewichten opgelucht na zijn nederlaag en zal de uitslag van zijn rematch tegen Thompson in het voordeel van hem zijn. “Er waren zwaargewichten die me zagen verliezen en God bedankten omdat ze het niet op korte termijn tegen mij op hoefden te nemen. Als ik een jaar verder ben en twee of drie gevechten gewonnen heb, dan ben ik blij dat dat is gebeurd. Dat kan ik nu nog niet zeggen omdat ik mijn nederlaag nog recht moet zetten,” aldus Price.

Thompson verloor ongeveer zes maanden voor zijn gevecht tegen Price op knock-out van Wladimir Klitschko. Volgens velen was het de hoogste tijd dat Thompson een punt achter zijn carrière zou zijn gevecht tegen Price een enorme mismatch zijn. “Het laatste wat een zwaargewicht verliest is zijn stoot en dat was precies waar ik door verloor. Het leek geen harde stoot, maar dat was het zeker wel. Hij kan het nog 2000 keer proberen, maar lukken zal het niet meer.”