Bijna een decennia na hun eerste ontmoeting, krijgt Alexander Emelianenko in november de kans om een overwinning te boeken op de man die verantwoordelijk was voor zijn eerste nederlaag, Mirko Cro Cop.

Speciale uitdaging

“Na het winnen van de K-1 WGP titel kregen wij vanuit de hele wereld aanbiedingen, van Brazilië tot Japan en van de VS tot Europa. Ik gaf Mirko na het winnen van zijn eerste K-1 WGP titel het advies om eerst een paar maanden rust te nemen en dan verder te kijken wat we zouden doen.”

“Na intensieve onderhandelingen de afgelopen maand, hebben wij besloten dat hij dit jaar twee tot drie keer in actie zal komen. Elk gevecht moet een speciale uitdaging voor hem zijn.”

“Ik denk dat een rematch tegen een legende, die in zijn vaderland vecht, zijn territorium, Cro Cop en zijn team die speciale uitdaging geeft waar wij naar opzoek zijn,” aldus Orsat Zovko, de manager van Cro Cop.

Alexander Emelianenko, de jongere broer van Fedor Emelianenko, keerde eerder dit jaar succesvol terug in het MMA door een technisch knock-out overwinning te boeken op Bob Sapp. Zijn terugkeer had Emelianenko te danken aan ouderen en priesters die hij sprak in een orthodox klooster in Griekenland waar hij enkele maanden verbleef. “Ik communiceerde veel met Elijah, de biechtvader van onze metropool. Hij gaf me het advies en zijn zegen om terug te keren naar de sport,” aldus Emelianenko.