Quinton ‘Rampage’ Jackson krijgt van Viacom, waar hij eerder deze maand een exclusief contract tekende, alle ruimte die hij nodig heeft om zich naast het MMA bezig te houden met andere dingen waar hij van houdt.


foto: Jackson als B.A. Baracus in The A-Team

Ware essentie

Jackson heeft zijn eerste filmscript geschreven over het broederschap in het MMA. De voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen was in het verleden in verschillende films te zien waarvan The A-Team het bekendst is.

“Ik kon mijn droom om professioneel worstelaar te worden niet aan me voorbij laten gaan. Viacom heeft me mijn eigen realityserie gegeven waarvan de opnames binnenkort van start zullen gaan. Daarnaast is Viacom de eigenaar van Paramount Pictures en zullen er binnenkort enkele filmrollen voor mij geregeld worden. De eerste film waarin ik te zien zal zijn, is er één die ik zelf geschreven heb,” aldus Jackson.

De reden om een film over het Mixed Martial Arts te maken, is dat Jackson niet te spreken is over de huidige MMA-films. “Die lieten niet de ware essentie zien van wat er nodig is om een MMA-vechter te zijn. Mijn film gaat over het broederschap, alles rondom en de promotors in het MMA. Jullie moeten wel weten dat ik samenwerk met een professionele schrijver, want ik ben namelijk geen schrijver.”