Mark Hunt worstelt nog steeds met de gevolgen van zijn laatste optreden in de Octagon. De Nieuw-Zeelander onderging na zijn nederlaag tegen Junior dos Santos diverse operaties aan zijn knie en geïnfecteerde hematoom. Vanwege een mislukte huidtransplantatie mag de 39-jarige Hunt zich waarschijnlijk weer opmaken voor een bezoek aan het ziekenhuis.

“Ik wist niet dat het zo ernstig zou zijn”

“De huidtransplantatie heeft het niet overleefd en ik denk dat ik volgende week weer naar het ziekenhuis moet. Ik hoop dat ik niet naar het ziekenhuis moet, maar we hebben dinsdag een afspraak bij de plastisch chirurg. Ik wist niet dat het zo ernstig zou zijn,” aldus Hunt.

Voordat Hunt eind mei op knock-out verloor van Dos Santos was hij bezig met een indrukwekkende overwinningsreeks. De K-1 veteraan boekte overwinningen op Chris Tuchscherer (knock-out, ronde 2), Ben Rothwell (unanieme beslissing), Cheick Kongo (technisch knock-out, ronde 1) en Stefan Struve (technisch knock-out, ronde 3) alvorens hij zijn meerdere moest erkennen in de voormalig UFC zwaargewicht kampioen.