Het eerste UFC-evenement dat zal worden uitgezonden op Fox Sports 1 is er één dat ieder vechtsporthart sneller doet kloppen . Met partijen als Mauricio Rua vs Chael Sonnen, Alistair Overeem vs Travis Browne en Joe Lauzon vs Michael Johnson belooft het op 17 augustus in de TD Garden in Boston een avond vol vuurwerk te worden.

In het teken

Chael ‘The People’s Champ’ Sonnen, die in april zijn UFC licht zwaargewicht debuut verloor van Jon Jones, wilde eerder deze maand de UFC uit de brand helpen door de geblesseerde Antonio Rogerio Nogueira te vervangen en het tijdens het UFC 161 evenement op te nemen tegen Rua. Helaas moest de 36-jarige Amerikaan uiteindelijk het gevecht aan zich voorbij laten gaan omdat hij niet op tijd over een visum kon beschikken om af te reizen naar Canada. Een dag later werd het nieuws bekend gemaakt dat de twee het alsnog tegen elkaar op zouden nemen.

Ook staat de avond in het teken van Alistair Overeem. De voormalig Strikeforce zwaargewicht kampioen verloor eerder dit jaar, na ruim vijf jaar ongeslagen te zijn, op knock-out van Antonio ‘Bigfoot’ Silva. Met een overwinning op de Braziliaan had ‘The Reem’ zich verzekerd van een titelgevecht tegen Cain Velasquez, maar de torenhoge favoriet wist zijn verwachtingen niet waar te maken. In zijn derde UFC-optreden zal Overeem het opnemen tegen Travis Browne.

Het programma is als volgt:

Hoofdprogramma

Licht zwaargewicht: Mauricio Rua vs Chael Sonnen
Zwaargewicht: Travis Browne vs Alistair Overeem
Bantamgewicht: Yuri Alcantara vs Urijah Faber
Weltergewicht: Mike Pyle vs Matt Brown
Middengewicht: Uriah Hall vs John Howard
Lichtgewicht: Michael Johnson vs Joe Lauzon

Voorprogramma

Bantamgewicht: Michael McDonald vs Brad Pickett
Vedergewicht: Conor McGregor vs Max Holloway
Vedergewicht: Mike Brown vs Steven Siler
Vedergewicht: Diego Brandao vs Daniel Pineda
Vedergewicht: Manvel Gamburyan vs Cole Miller
Licht zwaargewicht: Cody Donovan vs Ovince St. Preux
Lichtgewicht: Ramsey Nijem vs James Vick