Tyrone Spong vindt dat Mufadel Elghazaoui, de derde man in de ring tijdens zijn finalepartij tegen Danyo Ilunga, het juiste besluit heeft genomen om de partij snel te beëindigen.

“Om te mogen vechten in New York is als een kinderdroom die uitkomt”

“Iedere vechter wil doorgaan, maar de scheidsrechter is er om de vechter te beschermen. Hij had veel schade opgelopen. Ik denk dat als hij verder had mogen vechten, er een grote kans bestond dat hij ernstig knock-out zou gaan. De scheidsrechter maakte de juiste keuze door de partij te beëindigen,” aldus Spong.

In de openingsronde van het toernooi ging het bijna mis voor Spong. Binnen vijf seconden werd Spong door Michael Duut met een rechterhoek tegen het canvas geslagen. Spong wist zich snel te herstellen en nog geen vijftien seconden later was het Duut die na een rechterhoek tegen het canvas ging. “Ik was woedend omdat ik een beetje uitgleed toen ik een combinatie wilde maken. Michael is net als ik een jonge vechter, maar ik heb meer ervaring. Hij kwam naar me toe om het af te maken. Het eerste wat je leert als vechter is om kalm te blijven en je tijd te nemen om iemand uit te schakelen.”

“Om te mogen vechten in New York is als een kinderdroom die uitkomt. Ik ben een enorme boksfan. Alle grote gevechten vinden in New York plaats. Voor deze kleine jongen, die is opgegroeid in Amsterdam en geboren is in Suriname, ben ik ontzettend blij dat ik deel uit heb mogen maken van het eerste GLORY evenement in New York,” aldus Spong.

Veel tijd om te genieten van zijn toernooizege heeft Spong niet. Op 10 augustus zal hij het in zijn tweede optreden als Mixed Martial Artist opnemen tegen de ervaren Angel DeAnda.