Gennady Golovkin heeft gisteravond in het Foxwoods Resort Casino in Mashantucket met succes zijn IBO- en WBA-titels in het middengewicht verdedigd door een overtuigende overwinning te boeken op de Ier Matthew Macklin.

“Ik wil zo snel mogelijk weer in actie komen”

Golovkin ging snel van start en domineerde de eerste twee rondes voordat hij in de derde ronde met een verwoestende linkerhoek, die door de hele zaal te horen was, Mackling tegen het canvas sloeg. Macklin bleef lang liggen nadat hij was uitgeteld. “Dat was één van de hardste lichaamsstoten die ik ooit heb gehoord. De laatste keer dat ik een gelijkwaardige lichaamsstoot zag, was in de partij tussen Roy Jones en Virgil Hill,” aldus promotor Lou DiBella.

“Het was een makkelijk gevecht voor mij. Hij heeft me geen pijn gedaan. Ik voelde me geweldig in de ring. Ik wil zo snel mogelijk weer in actie komen,” aldus Golovkin. Voor de 31-jarige Kazach, die in 2004 nog goed was voor een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Athene, was het zijn 27ste overwinning in een tijdsbestek van zeven jaar.