Wladimir Klitschko zal op 5 oktober in de Olympic Arena in Moskou zijn titels in het zwaargewicht verdedigen tegen Alexander Povetkin. Dat heeft het management van Klitschko vandaag bekend gemaakt.

“Op het moment is dit het beste gevecht in de zwaargewicht divisie”

“Ik ben heel blij dat dit gevecht eindelijk rond is. De fans over de hele wereld kijken al een hele tijd uit naar dit spektakel tussen twee Olympisch kampioenen. Op het moment is dit het beste gevecht in de zwaargewicht divisie,” aldus Wladimir Klitschko.

De 37-jarige Klitschko, die al ruim tien jaar met zijn oudere broer Vitali Klitschko de zwaargewicht divisie domineert, bezit de IBF, WBO, IBO, WBA (Super) en The Ring titels in het zwaargewicht.

Volgens Bernd Boente, de manager van Wladimir Klitschko, was het een behoorlijke opgave om het gevecht rond te krijgen. “Na lange en intensieve onderhandelingen zijn beide partijen tot overeenstemming gekomen. We hebben allemaal een lange tijd op dit gevecht moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Twee gouden medaille winnaars, twee zwaargewicht kampioenen, twee grote atleten, een droomgevecht,” aldus Boente.