De International Boxing Federation (IBF) wil dat Carl Froch zijn IBF-titel in het super middengewicht verdedigt tegen George Groves. Indien hij dat niet doet, dan wordt zijn titel in beslag genomen.

Onderhandelingen

“Adonis Stevenson was eigenlijk de eerste keuze, maar hij werd moe van het wachten om het tegen Froch op te nemen. Daarom heeft hij de overstap naar het licht zwaargewicht gemaakt. Wij hebben beide vechters een brief gestuurd, gedateerd op 10 juni en hen gevraagd om met de onderhandelingen te beginnen. De boksers hebben tot 12 juli de tijd. Als zij er niet uitkomen dan gaan we over op de hoogste bieder.” aldus Lindsey Tucker, de voorzitter van de IBF.

Froch veroverde eind mei de WBA-titel in het super middengewicht door een overwinning te boeken op de man die verantwoordelijk was voor zijn eerste nederlaag, Mikkel Kessler. George Groves, ongeslagen in zijn bokscarrière, boekte eind mei zijn derde overwinning van 2013. De 25-jarige Brit liet van zijn 19 partijen slechts vier keer het oordeel aan de jury over. Maar liefst 15 overwinningen kwamen door middel van knock-out.