Het lijkt erop dat Carl Froch, de WBA- & IBF-kampioen in het super middengewicht, het in zijn volgende partij op zal nemen tegen de ongeslagen George Groves.

“Wij zijn momenteel in gesprek met elkaar”

De 36-jarige Brit kreeg eerder deze maand van de International Boxing Federation (IBF) te horen dat hij zijn titel moet verdedigen tegen Groves. Indien hij dat niet doet, dan wordt zijn titel in beslag genomen. Het lijkt erop dat ‘The Cobra’, zoals zijn bijnaam luidt, akkoord is gegaan met de IBF en het later dit jaar of begin volgend jaar op zal nemen tegen zijn landgenoot. “George Groves is de volgende, wij zijn momenteel in gesprek met elkaar,” aldus Froch.

Froch veroverde eind mei de WBA super middengewicht titel door een overwinning te boeken op de man die verantwoordelijk was voor zijn eerste nederlaag, Mikkel Kessler. Groves, ongeslagen in zijn bokscarrière, boekte eind mei zijn derde overwinning van 2013. De 25-jarige Brit liet van zijn 19 partijen slechts vier keer het oordeel aan de jury over. Maar liefst 15 overwinningen kwamen door middel van knock-out.