Het verbale steekspel tussen David Haye en Tyson Fury kende een voorspelbare start tijdens de persconferentie in Londen waar de Britten vandaag hun partij officieel bekend maakten.

“Wil hij een vechter of een beroemdheid zijn?”

Nadat Haye suggereerde dat Fury van geluk mocht spreken om het tegen hem op te nemen, reageerde Fury als volgt: “Laten we alles even op een rijtje zetten. Jij bent de hond en ik ben degene die jou een bot toewerpt. Voordat dit gevecht op de kaart werd gezet, was je nergens. Ik geef jou hier de kans.”

“Ik ben jonger, groter, knapper en heb een groter hart. Ik beschik over vaardigheden die hij niet heeft. Je moet jezelf eens afvragen of David het nog wel heeft. Wil hij een vechter of een beroemdheid zijn?,” aldus Fury.

Veel zin in de staredown had Fury niet. De 24-jarige Brit durfde Haye niet in de ogen te kijken omdat David hem dan bang zou maken. “Jullie moeten mij excuseren, ik ben niet bereid om een face-off te doen. David Haye maakt me bang als hij me aankijkt. Misschien op een later tijdstip. Ik wil liever niet dat Haye de angst in mijn ogen ziet, vandaar dat ik een zonnebril draag.”