Voormalig WEC licht zwaargewicht kampioen Brian ‘The All-American’ Stann heeft in een speciale editie van The MMA Hour bekend gemaakt dat hij een punt achter zijn carrière heeft gezet.

“Klaar mee”

De 32-jarige Amerikaan besloot vier maanden geleden na zijn nederlaag tegen Wanderlei Silva met pensioen te gaan. “Ik zei het die nacht. Ik vertelde mijn coach dat ik er klaar mee was. Ik trainde erg hard en haalde het onderste uit de kan. Na het overlijden van mijn zwager had ik het erg moeilijk. Ik was niet meer in staat om naar Albuquerque af te reizen om daar te trainen bij Jackson’s,” aldus Stann.

Naast een carrière als mixed martial artist en linebacker in American football, was Stann tot 2008 actief als marinier. In 2005 wist een peloton van 42 mariniers onder leiding van Stann een zes dagen durende aanval te overleven. Stann werd bekroond met de Silver Star, de derde hoogste onderscheiding in het Amerikaanse leger.

Stann zal zich nu gaan focussen op een carrière als analist bij de UFC en ACC Championship Game. “Ik ben vereerd om samen te mogen werken met FOX Sports South. Ik ben een enorme fan van college football en voel me gelukkig om een deel uit te mogen maken van ACC football.”