Tony Thompson krijgt in september de kans om voor de derde keer in zijn carrière in het Verenigd Koninkrijk te boksen. De 41-jarige Amerikaan is aangeboden om het op 28 september in Manchester op te nemen tegen de 23 jaar jongere Hughie Fury.


foto: Hughie Fury (r) met zijn oudere neef Tyson Fury

“Nu is het een kwestie van afwachten”

Volgens Peter Fury, de vader en trainer van Hughie Fury, heeft Thompson een betere deal aangeboden gekregen dan zijn rematch tegen Price. “Wij hebben Tony Thompson aangeboden om het op 28 september in Manchester op te nemen tegen Hughie. Van een betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Thompson hier meer aan verdient dan zijn rematch tegen Price destijds. Nu is het een kwestie van afwachten of Tony hiermee akkoord gaat,” aldus Peter Fury.

Fury won op 22 maart zijn profdebuut en is inmiddels acht partijen op rij ongeslagen. Het 18-jarige neefje van Tyson Fury wil het record van Mike Tyson verbreken om de jongste wereldkampioen in het zwaargewicht te worden. Tyson slaagde hier op 20-jarige leeftijd in door in Las Vegas de Canadees Trevor Berbick in de tweede ronde knock-out te slaan.