Voor voormalig Strikeforce kampioen Muhammed Lawal komt de finale van het Bellator licht zwaargewicht steeds dichterbij. De 32-jarige Amerikaan, die beter bekend staat als ‘King Mo’, zal het op 31 juli in New Mexico opnemen tegen Jacob Noe.

“Je ziet niet zoveel veelzijdige jongens”

Daarmee is Lawal weer op de goede weg terug na zijn verrassende knock-out nederlaag tegen Emanuel Newton eerder dit jaar. Als Lawal niet aan het trainen is, struint hij het internet af om allerlei vechters te bestuderen. In een interview met MMA Junkie noemt hij Semmy Schilt de beste allround vechter ter wereld. “Je ziet niet zoveel veelzijdige jongens. Hij won door middel van beslissing, submission en technisch knock-out in het mixed martial arts en domineerde daarnaast ook in de K-1.”

“Hij vocht in de UFC, PRIDE en GLORY. Geef mij maar een naam die zoveel bereikt heeft in verschillende vechtsporten. Je kunt misschien Overeem noemen, maar Semmy Schilt doet het nu al zo’n lange tijd,” aldus Lawal.

Schilt vocht op 31 december 2008 zijn laatste partij in het mma. Destijds wist de boomlange Nederlander zijn derde overwinning op rij te boeken na een overwinning op Mighty Mo.