De Mexicaanse bokslegende Erik Morales komt nog twee keer in actie voordat hij zijn bokshandschoenen aan de wilgen hangt. De eerste partij zal in oktober in Cancun plaatsvinden en zijn laatste partij in december in Tijuana.

“Mijn plan is om in 2013 mijn laatste partij in Tijuana te vechten”

“Mijn plan is om in 2013 mijn laatste partij in Tijuana te vechten. Ik wil graag in mijn vaderland afscheid nemen van de sport waar ik van houd. Dit is iets speciaals voor mij. Ik wil iets terug geven aan de mensen die er tijdens mijn 20-jarige profcarrière voor mij geweest zijn,” liet de Mexicaan eerder weten.

Morales kwam de laatste twee jaar vier keer in actie waarbij hij slechts één keer als winnaar de ring verliet. Vanaf 1993 tot midden 2002 was de Mexicaan ongeslagen en veroverde in 1997 de WBC titel in het super bantamgewicht. Deze wist hij negen keer met succes te verdedigen. Op 19 februari 2000 won Morales de WBO super bantamgewicht titel na een overwinning op zijn landgenoot Marco Antonio Barrera. Dit gevecht werd door The Ring magazine bekroond met ‘Fight of the Year’. Morales was de eerste Mexicaanse profbokser die wereldtitels in vier gewichtsklassen won.