Op zaterdag 5 oktober organiseert Fightsport Matchmaking in samenwerking met M Sports de volgende editie van ‘Fight For Victory’ in sporthal De Watertoren te Egmond aan Zee. Het hoofdprogramma bestaat uit een MMA prof gevecht voor de Nederlandse titel van de WMTA, een A-klasse kickbokspartij en vier B-klasse wedstrijden van opkomende vechters.

Metin Yakut (M Sports/ House Of Pain), beter bekend als ‘Pislik’, zal het in een MMA PROF partij opnemen tegen Nills ‘Caveman’ van Noord (Team Schreiber). De twee kemphanen stonden in 2009 eerder met elkaar in de ring. Inmiddels zijn we vier jaar verder en is Nills vast besloten zijn eerdere verlies recht te zetten! De Caveman is afgelopen jaar Nederlands kampioen van de FIMAC geworden, en traint onder andere met toppers als Stefan Struve en Gegard Mousasi. Pislik zal alles op alles moeten zetten om ook de rematch op zijn naam te zetten. Dat de Nederlandse titel tot 95 kg van de WMTA op het spel staat maakt de motivatie voor beide heren nog groter. Om er nog een schepje boven op te doen: zowel Nills als Pislik hebben hun beider gage in één pot gedaan, ‘the winner takes it all’…..Wie zal er op Fight For Victory met de prijzenpot en de belt naar huis gaan?

Dan de A-klasse partij kickboksen van de avond. Team Schreiber wordt 5 oktober ook in deze tak van de sport goed vertegenwoordigd, en wel door Colin ‘Kato’ Mannsur. Colin is een allround vechter, die zowel in het kickboksen als in het MMA zijn sporen heeft verdiend. Na een lange periode van afwezigheid maakte hij op Fight Club Den Haag zijn rentree. Hij heeft nu weer de smaak te pakken en wil graag zijn kunsten laten zien op Fight For Victory. Zijn tegenstander is niemand minder dan Ruben ‘Rude Dogg’ Narain. De Eindhovenaar komt uit voor Team Gunyar, dat bekend staat om zijn technische vechters. Ruben heeft niet stilgezeten en is vastbesloten om de winst mee te nemen naar Brabant. Deze wedstrijd afgesproken op 70 kg, over 5×3 minuten.

In de B-klasse zijn een paar vechters die er met kop en schouders boven uit springen en waar we veel van verwachten. Gino Kanters (Pancration) is zo iemand. Pas 16 jaar en nu al hard op weg om zijn naam in het kickboksen te bevestigen. Zijn tegenstander Mark Trijsberg (FFC) staat echter garant voor vuurwerk in de ring. Wie in deze partij over 5×2 minuten de langste adem heeft zullen we zien op 5 oktober!

Regilio vd Ent (M Sports) neemt het in een lokale battle (Alkmaar vs Heiloo) op tegen Zepha Vrede (Bearpaw Gym). Laatstgenoemde lacht altijd, maar eenmaal in de ring is hij bloedserieus zal hij alles op alles zetten om de naam Vrede hoog te houden. Zal hij 5 oktober weer een stap dichterbij de A-klasse zijn?

Mike Winter (Manhoef) is een bekende vechter bij Fight For Victory. Dit keer is Vincent Jubitana (FFC) zijn geduchte tegenstander. Vincent komt uit voor de sportschool van Lucien Carbin, clinchen en knieën maken is zijn tweede natuur. Winter is echter in goede handen bij Melvin Manhoef en zal beslagen ten ijs komen op Fight For Victory. Dit kan niet anders dan spektakel worden!

Ook Gym Haarlem is van de partij in Egmond aan Zee. Nadat Bowie Zonneveld door de C-klasse heen is gestormd, maakt hij nu zijn B klasse debuut. Trainer Ridouan el Assrouti zal hem optimaal voorbereiden om in no time door de B-klasse te komen. Zijn opponent komt op met een rode cape, en word door zijn teamgenoten ‘Superman’ genoemd. Mike Gijbels van Team Gunyar draait 5 oktober ook zijn 1e B partij. We zullen zien of hij tussen de touwen sneller dan het licht is….

Verder staan er veel lokale N en C klasse kickbokswedstrijden en twee amateur MMA partijen gematcht. Ook aan de jeugdvechters is gedacht, van 12.30-15.00 uur is er een apart jeugdgala. Ringspeaker Tom Wesselink is aanwezig om alles in goede banen te leiden, en aan de deur staan oud topsporters als Dave Dalgliesh, Thiago Martina, Stacey Krind en Rody Troost. Kortom, dit evenement ádemt Martial Arts. Graag tot ziens op zaterdag 5 oktober in Egmond aan Zee!