Onder aanvoering van de kanshebbers Wouter Djokic en Roy Korving heeft zich gisteren de omvangrijke Nederlandse boksploeg gepresenteerd bij het Van der Valk hotel in Ridderkerk, die komende week gaat deelnemen aan de European Youth Boxing Championships 2013 in het Topsportcentrum te Rotterdam.

“Het begin is er”

Het is uiteindelijk de grootste Nederlandse afvaardiging sinds mensenheugenis geworden waarin de nieuwe bondscoach Nigel Davies na het afwerken van een fulltime programma van enkele maanden duidelijk de hand heeft gehad. Liefst acht klassen zijn bezet door de Papendal-boys.

Waddinxvener Roy Korving was het meest uitgesproken. “Ik leef al maanden naar de EK voor de jeugd toe.” Wouter Djokic hield zich wat meer op de vlakte maar vergis u niet, na zijn recente successen op buitenlandse toernooien is hij zeker net zo gebrand op een goed resultaat. Technische directeur Louis Wijdenbosch zag met genoegen dat alle deelnemers zich de laatste maanden conditioneel sterk hebben verbeterd. “Je mag geen medaillekansen verwachten van vele van deze knapen. Maar het begin is er.”

Met deze opmerking doelen Wijdenbosch en ook Nigel Davies op het nieuwe technische beleid van de boksbond, gesteund door het NOC*NSF. Na Barcelona 1992 wordt het weer eens tijd dat een Nederlandse ploeg afreist richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Alle registers worden daarvoor opengetrokken. Vanaf maandag aanstaande weet de bokswereld meer. Dan vindt de loting in de ochtenduren plaats en gaan de wedstrijden ‘s middags om 14:00 uur beginnen. Zes dagen lang!