Mike Tyson, Larry Holmes en Oscar De La Hoya zijn enkele namen die het afgelopen weekend zijn opgenomen in de door Rich Marotta onlangs opgerichte Nevada Boxing Hall of Fame.


foto: vlnr Rich Marotta, Mike Tyson en Barry Tompkins

“Het is een buitengewoon gevoel”

Omdat verschillende staten in de Verenigde Staten hun eigen Boxing Hall of Fame hebben, was het een kwestie van tijd voordat Nevada, waar de afgelopen decennia verschillende grote bokspartijen hebben plaatsgevonden, haar eigen Boxing Hall of Fame op zou richten. Het was bokscommentator Rich Marotta die eind vorig jaar de knoop doorhakte. “We hebben er flink voor moeten ploeteren. Het is een enorm project en ik was een beetje naïef over de complexiteit ervan. Wie had ooit gedacht dat ik een gesprek zou voeren over wat voor soort tafelkleden we voor het banket moeten gebruiken,” aldus Marotta.

Tyson, die door velen wordt beschouwd als één van de beste boksers aller tijden, was enorm te spreken over zijn opname in de Hall of Fame. “Het is een buitengewoon gevoel om door de Nevada Boxing Hall of Fame erkend te worden voor mijn prestaties. De staat Nevada heeft veel bijgedragen aan mijn nalatenschap.”

Naast Tyson, De La Hoya en Holmes werden ook Sig Rogich, Freddie Roach, Marc Ratner, James Nave, Mike McCallum, Sugar Ray Leonard, Mills Lane, Don King, Kirk Kerkorian, Eddie Futch, Royce Feour, Joe Cortez, Diego Corrales, Julio Cesar Chavez, Al Bernstein en Bob Arum in de Hall of Fame opgenomen.