Alistair ‘The Reem’ Overeem zette op 30 december 2011 voor het eerst voet in de Octagon. Aan de voormalig DREAM en Strikeforce zwaargewicht kampioen was het destijds de taak om af te rekenen met de levende WWE-legende Brock Lesnar, die in 2007 de overstap naar het MMA maakte en een jaar later de UFC-titel veroverde na een overwinning op UFC Hall of Famer Randy Couture.

Op jacht naar de UFC-titel

Al binnen drie minuten in de eerste ronde ging Lesnar tegen het canvas en kon Overeem zich richten op misschien wel de belangrijkste titel uit zijn carrière, de UFC zwaargewicht titel. Amper een half jaar later zou Overeem het tegen de Braziliaan Junior dos Santos hebben opgenomen, maar door een positieve drugstest zag Overeem zijn droom om de titel te veroveren ‘voorlopig’ in duigen vallen. Wat volgde was een lange schorsing en het duurde dan ook ruim een jaar voordat Overeem de Octagon weer betreedde.

2 februari 2013, Fight Night. Overeem kan zich met een overwinning op Antonio ‘Bigfoot’ Silva, die verantwoordelijk was voor de derde nederlaag van MMA-legende Fedor Emelianenko, verzekeren van een gevecht tegen UFC zwaargewicht kampioen Cain Velasquez. ‘The Reem’ begon de partij in het Mandalay Bay Events Center overtuigend en was de eerste twee rondes duidelijk de betere. In de derde ronde keerde het tij en was het Silva, die de eerste twee rondes zijn krachten gespaard had, Overeem binnen 25 seconden knock-out sloeg.

Inmiddels zijn we een half jaar verder en staat Overeem vanavond in het inaugurele UFC-evenement op Fox Sports 1 tegenover ‘knock-out artist’ Travis Browne. Als voorproefje heeft de UFC het complete gevecht tegen Brock Lesnar vrijgegeven.