Slecht nieuws voor Stefan Struve. De mixed martial artist, die onder contract staat bij de UFC, heeft problemen aan het hart. Daardoor is het onzeker of de langste vechter in de UFC ooit zal terugkeren in de Octagon.

“Beste behandelingsmethode bepalen”

Het slechte nieuws werd op dinsdagavond bekend gemaakt tijdens UFC Tonight op Fox Sports 2. Struve zijn manager, Lex McMahon, is met een officiële verklaring naar buiten gekomen:

“Stefan Struve is onlangs gediagnosticeerd met een lekkende aortaklep en een vergroot hart. Hij is daarvoor in het ziekenhuis opgenomen en heeft een week lang testen moeten ondergaan om de beste behandelingsmethode te bepalen.”

“De artsen hebben bij Stefan een bicuspide aortaklep geconstateerd, in dit geval bestaat de klep uit twee in plaats van drie klepblaadjes. De aortaklep regelt de bloedstroom van het hart in de aorta, het belangrijkste bloedvat dat bloed door het lichaam stuurt. In combinatie met het vergroot hart, pompt zijn hart slechts 70 procent van zijn bloed in de aorta en dan de rest naar zijn lichaam. De overige 30 procent belandt terug in de hartkamer. Na specialisten in Nederland en de Verenigde Staten te hebben geraadpleegd, werd er besloten om de aandoening voor de komende twee maanden met medicatie te behandelen. Na die twee maanden zullen de artsen een antwoord hebben op wat de beste behandeling is,” aldus Lex McMahon.

Ondanks het slechte nieuws blijft Struve optimistisch. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en volgt een lichte cardio-training. Stefan wil al zijn fans bedanken die hem door de jaren heen hebben gesteund en houdt plannen om terug te keren in de UFC.