Groot nieuws voor de supporters van Gevorg Khatchikian en Nieky Holzken. De Ben Bril Memorial heeft eindelijk een mondeling akkoord bereikt en de organisator van het grootste boksgala van Nederland maakt nu de contracten op om ze zo snel mogelijk te laten tekenen door de hoofdrolspelers. Een gerenommeerde kickbokser Nieky Holzken (viervoudig Nederlands, Europees en tweevoudig wereldkampioen) durft het voor het eerst aan om als profbokser acht ronden lang de Limburgse jeugdwereldkampioen Gevorg Khatchikian uit te dagen. Dat wordt al met al een zinderende finale van de zevende Ben Bril Memorial waarvoor de kaartverkoop al gestart is.

Grote belangstelling

Het moet gezegd dat de belangstelling voor de topavond in het Koninklijk Theater Carré tot heden boven verwachting verloopt. Er zijn al meer dan 350 plaatsen, inclusief de loges, verkocht en nu, na de verrassende aankondiging van de partij tussen Khatchikian en Holzken, wordt verwacht dat de zaal snel uitverkocht raakt. Een van de trainers claimt al circa honderd entreekaarten. Schroom dus niet, wacht niet vooral te lang. De capaciteit van Carré is beperkt.

De bokssport beleeft een bijzondere tijd. Er is steeds van alles te doen. Nog geen twee maanden na het Europees kampioenschap voor de jeugd in Rotterdam staat de Ben Bril Memorial alweer op het programma. Zeker dit keer met een topbezetting. Want behalve hét gevecht van het jaar strijden Barry Groenteman en Anyanwu Innocent om het Nederlands kampioenschap. Het is voor het eerst sinds dertig jaar in Carré dat een uitdager met een Nederlandse nationaliteit de regerend titelhouder uit eigen land uitdaagt. Ook naar die partij wordt met spanning uitgekeken, terwijl Rafik Harutjunjan, Stephen Danyo en Ibrahim Kamal hun amateurstatus hebben opgegeven en aan een profcarrière zijn begonnen. Eindelijk komt er een doorstroming vanuit de Boksbond op gang.

Tegenslag is er ook. Farouk Daku heeft zijn hand gebroken in een partij in Polen. Hij wordt vervangen door Joost Poulino van trainer Raymond Joval als vierde bokser in het toernooi om de Grote Prijs van Amsterdam.