De Limburgse profbokser Gevorg Khatchikian ziet plotseling af van het ondertekenen van het overeengekomen contract, dat hem tijdens de Ben Bril Memorial op maandag 14 oktober in het Koninklijk Theater Carré in de ring zou brengen tegen Nieky Holzken. De afgelopen maanden waren beiden na lang onderhandelen akkoord gegaan met de gages. Maar nu de overeenkomsten getekend moeten worden, bedankt de wereldkampioen bij de jeugd voor de eer. Hij had nooit verwacht dat Nieky Holzken ook een akkoord zou bereiken en vindt het niet (meer) verstandig zijn ongeslagen record van negentien overwinningen op het spel te zetten tegen de Europees en wereldkampioen in het kickboksen.

Verkeerde keelgat

De organisatie van de Ben Bril Memorial is zeer ontstemd over de opstelling van Gevorg Khatchikian en zijn trainer Patrick Driessen. Eerst mondeling akkoord gaan en daarna terugkrabbelen als er getekend moet worden. Die houding is in het verkeerde keelgat geschoten. Vorig jaar waren er ook al problemen met deze bokser. Er was een mondeling, opnieuw (nog) niet getekend akkoord, toen Patrick Driessen voorwendde een betere aanbieding uit Italië te hebben ontvangen. Ook toen ging de partij niet door. Feit is dat de organisatie van het grootste boksgala van Nederland zich op geen enkele manier onder druk wenst te laten zetten, definitief afstand neemt van deze opstelling en onder geen enkele voorwaarde een nog beter voorstel wenst te doen waarop Gevorg Khatchikian duidelijk zinspeelde. Het standpunt van het stichtingsbestuur is: wie zijn woord geeft moet hem nakomen.

Het heeft er alle schijn van dat Khatchikian en Driessen hebben gebluft. Zij hadden niet verwacht dat de Ben Bril Memorial tot een akkoord zou komen met Nieky Holzken. Toen dat wel lukte, kwamen de bezwaren. De overeengekomen gage was niet toereikend, er moest een revanchepartij in het contract worden opgenomen en er werd een dopingcontrole geëist. Allemaal zaken, die het management van de Limburgse profbokser plotseling opdiepten. Waarmee voor de organisatie de kous af is en het contact is verbroken. Nieky Holzken bokst wel in Carré. De organisatie is op zoek naar een adequate vervanger.