Judoka Marhinde Verkerk heeft vrijdag tijdens de wereldkampioenschappen judo in Rio de Janeiro een zilveren medaille gewonnen. De Rotterdamse, uitkomend in de klasse tot 78 kilogram, verloor in de finale met waza-ari van de Noord-Koreaanse Sol Kyong.

WK

“Ik had veel vertrouwen vandaag, voelde me fysiek heel sterk ondanks de knieproblemen. De Noord-Koreaanse is een harde knokker en maakte gewoon een heel goede score. Ik kon dat niet meer goedmaken,” liet Verkerk na afloop aan JBN weten.

Kim Polling veroverde in de klasse tot 70 kilogram brons. De 22-jarige judoka, die eerder dit jaar haar knieband scheurde waardoor ze een ongelukkige voorbereiding beleefde, versloeg in de strijd om de derde plaats al binnen een halve minuut de Zuid-Koreaanse Hwang Ye-Sul. “Met mijn kapotte knie kom ik toch heel dicht bij de wereldtitel. Ik ben dan ook niet teleurgesteld, want ik kon niet meer doen in de kwartfinale dan ik deed. Deze bronzen medaille voelt dan ook als een gouden plak. Het afgelopen seizoen is echt te gek!”

Noël van ‘t End, Guillaume Elmont, Iris Lemmen en Linda Bolder gingen zonder eremetaal naar huis.