Sean Sherk zet op 40-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan als mixed martial artist. De voormalig UFC-kampioen in het lichtgewicht, die eind 2010 voor het laatst in actie kwam, maakte het nieuws maandag bekend.

The Muscle Shark

Sherk, onder de fans bekend als ‘The Muscle Shark’, wist in zijn carrière 36 overwinningen op zijn palmares te schrijven. Sherk moest in 2003, na twintig partijen op rij ongeslagen te zijn, zijn meerdere erkennen in Matt Hughes. Ondanks zijn nederlaag wist Sherk toch geschiedenis te schrijven. Hij was destijds de eerste die het vijf rondes volhield tegen de voormalig UFC weltergewicht kampioen.

De kroon op zijn carrière kwam ruim drie jaar later toen hij in Las Vegas de vacante UFC lichtgewicht titel veroverde na een overwinning op Kenny Florian. Na de titel met succes te hebben verdedigd tegen Hermes Franca, werd naar buiten gebracht dat Sherk positief werd bevonden op het gebruik van het anabole steroïd nandrolon. Als gevolg werd zijn titel in beslag genomen en kreeg hij een boete en een schorsing opgelegd.