Oscar De La Hoya heeft zich dinsdag vrijwillig laten opnemen in een afkickkliniek. De voormalig wereld en olympisch kampioen zal daardoor niet aanwezig zijn bij het mega-gevecht tussen Saul ‘Canelo’ Alvarez en Floyd Mayweather Jr. De 40-jarige president van Golden Boy Promotions maakte het nieuws gisteren bekend.

Alcoholisme

“Canelo Alvarez en ik heb allebei belangrijke gevechten dit weekend. De zijne in de ring en die van mij in behandeling. Ik zal niet in staat zijn om Canelo naar de overwinning te juichen aangezien ik mezelf vrijwillig heb laten opnemen in een afkickkliniek. Hij (Canelo) begreep dat mijn gezondheid en herstel op de eerste plaats komen,” aldus De La Hoya.

Het is niet voor het eerst dat De La Hoya zichzelf laat opnemen. De Amerikaan, die tien wereldtitels in zes verschillende gewichtsklassen veroverde en in zijn carrière een bedrag van 696 miljoen dollar aan pay-per-view opbrengsten binnenharkte, liet zich twee jaar geleden in het Betty Ford Center in Rancho Mirage opnemen voor zijn alcoholisme.