Innocent Anyanwu, de Amsterdamse bokser van Nigeriaanse komaf, heeft een medisch onderzoek (MRI-scan) ondergaan. Volgens zijn management heeft hij toestemming gekregen tijdens de Ben Bril Memorial op maandag 14 oktober in het Koninklijk Theater Carré om het Nederlandse kampioenschap te boksen tegen Barry Groenteman. De profbond Nederland had op dit onderzoek aangedrongen omdat Innocent ongeveer een maand geleden in Finland knock-out was gegaan en een rustperiode van 28 dagen werd voorgeschreven. De schriftelijke bevestiging zal binnen enkele dagen worden toegezonden.

“Laten zien dat ik de beste ben”

Voor de organisatie van de Ben Bril Memorial was deze medische verklaring van groot belang. Al maanden wordt naar het NK toegeleefd, omdat Innocent vorig jaar Barry Groenteman met veel bravoure uitdaagde toen deze voor het eerst kampioen werd. “Ik wil niets liever dan tegen hem boksen want dan kan ik laten zien dat ik de beste ben,” aldus Innocent.

Het is voor het eerst sinds dertig jaar in Carré dat twee Nederlanders om de Nederlandse titel strijden. De kaartverkoop loopt naar wens. Er zijn al ruim 500 kaarten verkocht. Dat is meer dan andere jaren