Na maanden discussies, debatten en promotietours vond gisteravond in Las Vegas de laatste persconferentie voorafgaand aan het gevecht tussen Floyd Mayweather Jr. en Saul ‘Canelo’ Alvarez plaats. De twee bokssterren staan aanstaande zaterdag in de MGM Grand Garden Arena eindelijk tegenover elkaar.

73 miljoen dollar

De 36-jarige Mayweather, die voor de verandering weer eens op zich liet wachten (37 minuten), houdt aan dit gevecht gegarandeerd 41,5 miljoen dollar over. Als je dat bij zijn laatste partij optelt, kom je op een bedrag van maar liefst 73 miljoen dollar uit. Zijn opponent, Saul ‘Canelo’ Alvarez, moet het doen met een gegarandeerd bedrag van 5 miljoen dollar.

Hieronder enkele hoogtepunten van de persconferentie:

Floyd Mayweather Jr.

“Het is tijd om te vechten, wat kan ik nog meer zeggen? Als zijn plan is om druk te zetten, kan ik dat wel aan. Als zijn plan is om me eruit te boksen, niemand bokst me eruit. Je moet in staat zijn om mentaal van mij te winnen en ik ben de sterkste mentale vechter in de bokssport. Ik heb dit eerder meegemaakt, dus ik weet wat er voor nodig is. Hij heeft een record van 42-0, maar hij heeft het niet tegen 42 Floyd Mayweathers opgenomen. Dan was zijn record 0-42 geweest. Ik ben het hoogtepunt. Ik ben het gezicht van boksen.”

“Kan hij boksen als Cotto? Nee. Heeft hij het tegen namen als Cotto opgenomen? Nee. Maak ik me zorgen? Nee. Als ik in elk gevecht twee, drie of vier keer hard was geraakt, dan zou ik dit nooit lang volhouden. Ik weet dat ik zal winnen. Ik werd vanmorgen wakker en voelde me geweldig,” aldus Mayweather Jr.

Saul ‘Canelo’ Alvarez

“Ik geef niets om zijn record. Ik kom hier niet naar toe om een mooi gevecht neer te zetten, ik kom hier om te winnen. Ik ben klaar voor de best mogelijke Floyd. Hij kan zijn gameplan veranderen en ik zal er klaar voor zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik zal winnen, want ik weet alles over hem. Ik ben op alles voorbereid,” aldus de 23-jarige Mexicaan.