Barry Groenteman zet op maandag 14 oktober in het Koninklijk Theater Carré voor de eerste keer zijn Nederlandse titel in het licht weltergewicht op het spel. De in Amstelveen geboren en in Amsterdam opgegroeide bokser zal het in de Nederlandse hoofdstad opnemen tegen Innocent Anyanwu.


foto met dank aan Piek Kock

“Mooi en efficiënt boksen”

Ondanks dat het de eerste keer is dat Groenteman zijn titel op het spel zet, betreedt hij de ring zoals elke andere partij. “Ik voel totaal geen druk. Ik zal het publiek laten zien wat ik leuk vind en dat is mooi en efficiënt boksen,” vertelt Groenteman aan R1N. “Mijn voorbereiding is erg goed verlopen en mijn conditie is top. Het is nu een kwestie van scherp blijven. Het wordt een fantastische pot.”

Na zijn partij tegen Anyanwu zal Groenteman eerst genieten van een welverdiende vakantie en zich daarna richten op de volgende stap. “Na mijn partij tegen Innocent heb ik zes maanden van zware intensieve training erop zitten en daarnaast ook twee partijen gebokst. Ik ga eerst genieten van een vakantie en daarna met mijn management rond de tafel zitten om de volgende stappen te bespreken. Er zijn al plannen door mijn trainer/manager Michel van Halderen gemaakt, maar daar kan ik me helaas niet over uitlaten. Maar er beloven veel mooie dingen op mijn pad te komen. Tot nu toe hebben we alles bereikt wat op de planning stond. Op dit moment focussen wij ons volledig op Innocent.”