Nog een maand en dan gaat de zevende Ben Bril Memorial van start. Met een gevoel van opluchting stelt de organisatie vast dat alle partijen bezet zijn voor de zevende Ben Bril Memorial in het Koninklijk Theater Carré, waarbij ongetwijfeld met grote belangstelling wordt geïnformeerd naar de tegenstander van Nieky Holzken. Er is mondelinge overeenstemming bereikt voor een partij over zes ronden met Gari Abajiani, nummer twee van het sterke boksland Georgië. Deze ervaren bokser uit Tbilisi (19-14-1) moet het de succesvolle Brabander lastig maken. De Europees en wereldkampioen kickboksen bezit de ambitie om verder te gaan in het boksen en heeft enkele partijen in Helmond winnend afgesloten. Dat experiment beviel hem prima en hij heeft aangegeven toe te zijn aan een opponent, tegen wie hij duidelijk kan maken dat hij ver kan en wil komen. Gari Abajiani lijkt in alle opzichten aan dit criterium te voldoen. Van de laatste zes partijen won hij er vijf, waarmee hij genoegzaam bewees in topvorm te zijn.

Soap

Hiermee komt een einde aan de soap rond Gevorg Khatchikian. Zelfs een tweede poging van stichtingsvoorzitter Jan Lenten om toch tot elkaar proberen te komen, werd afgewezen door trainer Patrick Driessen, waarmee definitief een streep werd gezet onder zijn partij. Jammer maar de organisatie heeft er alles aangedaan naar haar stellige overtuiging om deze wedstrijd te laten doorgaan. Wat niet kan, kan niet.

De druk wordt langzamerhand groter en de organisatie legt zich steeds intensiever toe op wat er allemaal nog geregeld moet worden. Al maanden is gewerkt aan het sportieve aspect (met deelname van Barry Groenteman, Innocent Anyanwu, Stephen Danyo, Brahim Kamal, Rafik Harutjunjan en vele anderen) en dat staat inmiddels als een huis. De kwaliteit van het programma wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid bewaakt. Wat bokst in Carré moet uitstraling hebben. Het beste van het beste is eigenlijk niet goed genoeg voor het populaire en grootste boksgala van het jaar.

In dat verband komt de organisatie met een primeur. Er wordt een ‘mysterie-guest’ aan het programma toegevoegd. Pas bij de weging op zondag 13 oktober wordt bekend gemaakt wie dat is maar vanzelfsprekend zijn de onderhandelingen met zijn tegenstander al wel in volle gang. Het is de Fransman Stephane Malenou, die met een Belgische licentie bokst. Hij heeft tien partijen gewonnen en zes verloren. De laatste vijf wedstrijden stapte Malenou als winnaar uit de ring.