CJ Ross, het jurylid die de partij tussen Floyd Mayweather Jr. en Saul ‘Canelo’ Alvarez een score van 114-114 gaf, staat volledig achter haar ‘controversiële’ beslissing en heeft er lak aan wat de critici ervan vinden. Dat maakte het jurylid aan TMZ bekend.

“Ik ben zeer geschrokken”

Mayweather Jr. was zichtbaar geschrokken na het horen van de uitslag, maar wist ondanks de comfortabele uitslagen van Craig Metcalfe (117-111) en Dave Moretti (116-112) toch de partij op zijn naam te schrijven. “Ik dacht in eerste instantie dat het een grap was. Ik heb geen controle over de juryleden. Ik ben zeer geschrokken door de persoon die de partij een onbeslist gaf,” liet Mayweather Jr. na het horen van de uitslag weten.

Het is niet voor het eerst dat Ross de krantenkoppen haalt. Ongeveer 12 maanden geleden was Ross betrokken bij een controversiële beslissing bij het titelgevecht tussen Manny Pacquiao en Timothy Bradley. Ondanks dat de meeste mensen dachten dat Pacquiao genoeg had gedaan om de overwinning veilig te stellen, inclusief jurylid Jerry Roth (115-113), besloten Ross en haar collega Duane Ford de partij een score van 115-113 in het voordeel van Bradley te geven.

Showtime Boxing vicepresident Stephen Espinoza vindt dat het de hoogste tijd is om op het gebied van juryleden verbeteringen toe te passen. “Andere grote sporten zoals de NFL en basketbal gebruiken hun beste officials voor hun grootste evenementen. Ik denk dat de bokssport dat moet overnemen.”