Floyd Mayweather Jr. heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor een foto die eerder deze week op zijn Instagram account verscheen waarop te zien was hoe Oscar De La Hoya vanuit een afkickkliniek belachelijk werd gemaakt. Op de foto was een ontstemde De La Hoya te zien met de tekst: Ondertussen in REHAB. OSCAR: Ik gaf Canelo de verkeerde blauwdruk, ik was high.

“Moeilijke tijd in zijn leven”

“Het is enorm jammer dat er eerder vandaag een domme foto op mijn Instagram account is gepost, die niet door mij of met mijn toestemming geplaatst is. Zoals ik in de week voorafgaand aan mijn partij duidelijk maakte, steun ik Oscar De La Hoya en zijn familie volledig tijdens deze moeilijke tijd in zijn leven. Ondanks dat wij in het verleden onze geschillen hebben gehad, blijf ik onvoorwaardelijk achter hem staan en zou ik hem persoonlijk of ieder ander die met deze verslaving worstelt, nooit respectloos behandelen.”

“Ik bied Oscar en zijn familie mijn verontschuldigingen aan voor deze post. Ik wens hem veel sterkte toe en hoop dat hij net als ik zijn gevecht zal winnen. Ook wil ik aan al mijn volgers mijn verontschuldigingen aanbieden voor deze belachelijke post.”

De La Hoya liet zich vorige week dinsdag vrijwillig opnemen in een afkickkliniek waardoor hij niet aanwezig was tijdens het gevecht tussen Saul ‘Canelo’ Alvarez en Floyd Mayweather Jr. Het was niet de eerste keer dat De La Hoya zichzelf liet opnemen. De Amerikaan, die tien wereldtitels in zes verschillende gewichtsklassen veroverde en in zijn carrière een bedrag van 696 miljoen dollar aan pay-per-view opbrengsten binnenharkte, liet zich twee jaar geleden in het Betty Ford Center in Rancho Mirage opnemen voor zijn alcoholisme.