Albert Kraus verloor het afgelopen weekend in de Citizens Business Bank Arena in Ontario, in wat hij zijn slechtste prestatie van zijn carrière noemt, van de Amerikaan Ky Hollenbeck. Na drie rondes werd Hollenbeck unaniem als winnaar aangewezen: 30-27, 30-27 en 30-27.

“Ik heb letterlijk geen idee wat ik over de partij moet zeggen”

Voor Kraus, die tijdens het gevecht nogal afwezig leek, was het zijn tweede nederlaag op rij. Dat gebeurde hem voor het laatst in 2011 nadat hij in de kwartfinale van de K-1 World MAX 2011 verloor van Y¨±ji Nashiro. “Dit was de slechtste prestatie van mijn carrière. Ik heb letterlijk geen idee wat ik over de partij moet zeggen. Het was alsof er iemand anders in de ring stond,” aldus een teleurgestelde Kraus.

Hollenbeck, die het gevecht twee weken geleden accepteerde, had zich geen betere terugkeer kunnen wensen. De 26-jarige Amerikaan kwam niet meer in actie nadat hij eind vorig jaar zijn voorste kruisband scheurde in zijn partij tegen de Italiaan Giorgio Petrosyan. “Hij is één van de beste vechters tegen wie ik het ooit heb opgenomen en als ik meer tijd had om mezelf voor te bereiden, dan had ik veel meer kunnen laten zien. Het effect van slechts twee weken voorbereiding was duidelijk voelbaar, mijn longen branden een beetje,” aldus Hollenbeck.