Chael Sonnen maakte tijdens UFC Tonight van de gelegenheid gebruik om de recente confrontatie met de Braziliaan Wanderlei Silva te bespreken. Silva stormde het afgelopen weekend tijdens de Olympia Expo in Las Vegas woedend op Sonnen af waarop de Braziliaan en ‘The American Gangster’ uit elkaar moesten worden gehaald.

“Het lijkt in scene gezet”

“Ik ben er helemaal voor in dat Wanderlei een beetje plezier heeft. Goed voor hem, maar Wanderlei, drie dingen. Ten eerste, als je een publiciteitsstunt doet, neem dan niet je eigen camera mee. Het lijkt in scene gezet. Wat ook duidelijk het geval was. Dat is beledigend tegenover je publiek. Laat je een keer zien waar een camera is en doe dan je ding.”

“Ten tweede, in dit land en in deze branche, als je weigert om het tegen iemand als ik op te nemen, dan verlies je je recht om op zo’n manier over die persoon te praten. Iemand in het openbaar zo agressief benaderen is betreurenswaardig. Om een gangster zo agressief te benaderen kan gevaarlijk zijn.”

“Tot slot. Wanderlei, als je deze set zou willen bezoeken voor een interview dan zullen wij dat zeer op prijs stellen,” aldus Sonnen.