Wladimir Klitschko heeft vanavond in de Olympic Indoor Arena in Moskou met succes zijn WBA, IBF, WBO, IBO en The Ring titels in het zwaargewicht verdedigd. De 37-jarige Oekraïner, die al ruim negen jaar ongeslagen is, werd na twaalf rondes unaniem (119-104, 119-104 en 119-104) als winnaar aangewezen en bezorgde daarmee Alexander Povetkin zijn eerste nederlaag uit zijn carrière.

“Ruimte voor verbetering”

Klitschko maakte veelvuldig gebruik van zijn lengte en gewichtsvoordeel. Iedere keer als Povetkin naar binnen probeerde te komen, hing Klitschko op de schouders van de Rus. In de tweede ronde sloeg de Oekraïner zijn opponent voor het eerst tegen het canvas en vijf rondes later deed hij dit nog drie keer over. In de elfde ronde werd er bij Klitschko een punt in mindering gebracht voor het hangen op zijn opponent.

“Dit was een zware partij, hij is een echte vechter. Ik bleef hem slaan, maar hij deinsde niet terug. Ik geloof dat het een verdiende overwinning was, maar is er nog ruimte voor verbetering,” aldus Klitschko.